Cursussen

Hulp bieden binnen de eerste 6 minuten na een hartstilstand is cruciaal en kan een leven redden. En dat is helemaal niet moeilijk. Reanimeren en het gebruik van de AED is eenvoudig te leren in een paar uurtjes

Door het volgen van een reanimatie- en AED-cursus leert u in 2 avonden van 2 uur een hartstilstand herkennen, hartmassage toepassen en mond-op-mond beademing geven. Ook leert u de Automatische Externe Defibrillator (AED) gebruiken.

lesboekafbeeldingWanneer u een cursus met goed gevolg heeft afgerond ontvangt u een erkend certificaat. Dit certificaat is 2 jaar geldig. Reanimeren is echter geen dagelijkse bezigheid. Daarom wordt geadviseerd om minimaal één keer per jaar een herhalingscursus te volgen.

Achtse Barrier Hartveilig biedt cursussen en herhalingscursussen aan voor inwoners van de Achtse Barrier.

De kosten voor een reanimatiecursus bedragen € 35,-
Sommige zorgverzekeraars vergoeden de kosten van een reanimatiecursus.

U kunt via de pagina Beginnerscursussen de ingeplande cursusdata bekijken en eventueel inschrijven voor een beginnerscursus.

 

 

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus zijn de reanimatie (herhalings)cursussen in maart en april geannuleerd. Personen die zich hadden aangemeld voor deze cursussen zullen persoonlijk op de hoogte worden gebracht als nieuwe cursusdata beschikbaar zijn.

 

Herhalingscursussen

Om uw kennis op peil te houden kunt u via Achtse Barrier Hartveilig ook herhalingscursussen volgen.

U kunt via de pagina Herhalingscursussen de ingeplande cursusdata bekijken en eventueel inschrijven voor een herhalingscursus.

reanimatie