Nieuws

Tot nu toe werkten er twee alarmcentrales in Nederland voor het oproepen van BurgerHulpVerleners (bhv'ers) bij hartfalen. Dat was voor velen verwarrend. Beide centrales, HartslagNu en HartVeiligWonen, gaan nu gefuseerd verder onder de naam HartslagNu.

Alle accounts van bhv'ers bij beide centrales zijn gekopieerd naar de nieuwe centrale. Alle vrijwilligers hebben daarvan bericht gekregen via een mailtje. Gefaseerd worden nu ook alle meldkamers in Nederland aangesloten op de nieuwe alarmcentrale.

Belangrijk: activeer je nieuwe account
Om gealarmeerd te blijven worden, voor reanimaties bij jou in de buurt, is het nodig dat je je account activeert en compleet maakt. Pas nadat je je account hebt geactiveerd en compleet hebt gemaakt kunnen jij of jouw AED's opgeroepen worden bij een hartstilstand in jouw buurt. De link voor het activeren vind je in de e-mail die je hebt ontvangen.
Houd de komende periode je oude account nog wel actief bij HartslagNu, want pas nadat de meldkamer in jouw buurt is overgezet, word je gealarmeerd via het nieuwe systeem. Je wordt door HartslagNu geïnformeerd als je oude account is verwijderd.
 
Nieuw alarmeringsnummer
Het telefoonnummer waarmee je gealarmeerd wordt is vanaf nu: 06-42500512. Sla dit nummer met een afwijkende ringtone op, zodat je de reanimatiemeldingen herkent. Je ontvangt oproepen binnen een straal (hemelsbreed) van 750 meter vanaf het adres dat je het opgegeven. Op de pagina 'mijn profiel' kun je maximaal twee adressen invoeren, op deze adressen word je standaard gealarmeerd via de SMS. 

Download de nieuwe app
Wil je op basis van je GPS-locatie gealarmeerd worden dus waar je ook bent? Download dan de nieuwe app van HartslagNu, via onderstaande link. Het is belangrijk dat je de app op de achtergrond actief houdt, zodat we je locatie kunnen blijven bepalen. De app blijft actief als je deze niet wegveegt via de homebutton op je telefoon. 

Download de app: 
voor Apple: https://itunes.apple.com/nl/app/hartslagnu-nieuw/id1403847544?l=en&mt=8
voor Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.stanglobal.hartslagnu

 

Zorg ervoor dat je ook in 2021 oproepbaar blijft voor reanimaties!
Als je zelf een herhalingscursus hebt gevolgd zorg er dan voor dat je de cursusdatum invoert in het systeem van HartslagNu.
Is het langer dan een jaar geleden dat je een herhalingscursus hebt gevolgd geef je dan op voor een herhalingscursus. Deze herhalingscursussen worden gegeven in wijkcentrum De Mortel en voor vrijwilligers van Achtse Barrier Hartveilig zijn deze cursusavonden gratis toegankelijk.

Kijk voor cursusdata bij Herhalingscursussen en geef je op!

De opleidingsactie van de Hartstichting, die afgelopen 1 juli werd gehouden in het PSV-stadion, waarbij een gratis cursus Reanimatie en AED-bediening werd aangeboden aan bewoners van Eindhoven, heeft in de Achtse Barrier tot nu toe 52 nieuwe vrijwilligers opgeleverd. Een prachtig resultaat, waarmee het aantal vrijwilligers meteen ruim boven 200 uitkomt. Dat betekent dat op elke 60 inwoners er een vrijwilliger klaarstaat om in een noodgeval te reanimeren! Daarmee komt een veilige 6-minutenzone in onze wijk weer een stapje dichterbij. Wij zijn alle vrijwilligers erkentelijk voor hun inzet voor de wijk en haar bewoners!

Vanaf nu staan onze cursussen vermeld op de website en kunnen deelnemers zich online aanmelden. Ook staat aangegeven hoeveel vrije plaatsen er nog voor een bepaalde cursus zijn. We hebben getracht om op verschillende dagen cursussen in te roosteren, zodat deelnemers een geschikte avond kunnen kiezen. Al onze cursussen worden gegeven door cursusleiders die zijn gekwalificeerd door de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR). Ze worden gegeven in Wijkcentrum De Mortel in Eindhoven en zijn voor actieve burgerhulpverleners uit Achtse Barrier gratis toegankelijk.